Hack the sound. Resultaten audiotrack VRT Start-up.

De transformatie van de wagen naar een digitale entertainment hub duikt op in heel wat trendrapporten.  “Hoe kan de VRT hierop inspelen?”.  Dit was één van de uitgangspunten van “Hack the sound “, het audiotrack-onderzoek van  VRT Start-up naar nieuwe vormen van luisteren, onder meer in de wagen. Drive time wordt steeds meer qualitytime dankzij allerlei verrijkende tools. De car app is één van de technologische innovaties bedacht door “Hack the sound” en het eerste prototype wordt momenteel getest. Zo kan je in de auto niet alleen je favoriete radioprogramma’s  (her)beluisteren, er is ook getest of er plaats is voor audio van tv-programma’s in zo’n car app.

Stilstaan in de file of autorijden wordt nooit meer hetzelfde met de ideeën en suggesties verzameld door “Hack the sound”. Tijdens de Cookies Club van donderdag 9 februari delen Jasmine Haegeman en Floris Daelemans de resultaten van “Hack the sound”.

De sprekers:

Jasmine Haegeman vind je bij de  VRT Start-up. Jasmine (bege)leidt onderzoeksprojecten met een focus op gebruikersonderzoek.

Floris Daelemans, begon met het maken van radio in 1984 op zijn elfde, toen hij zijn eigen FM zender bouwde. Momenteel denkt hij als innovator na over de digitale toekomst van de radio.

 

Cookies: Safarikoeken